Update  29.07.2021

Tranzacții imobiliare în Bulgaria

Activitatea notarilor in Bulgaria se desfășoară în regim normal, cu respectarea măsurilor de distanțare socială recomandate. Tranzacțiile imobiliare se pot desfășura atat prin prezența la notar cât și prin procură.

Călătoriile pentru a achiziționa un imobil în Bulgaria

Cetățenii români care sosesc din România vor putea intra în Republica Bulgaria până pe 31 august fără a fi obligați să prezinte alte documente în afara celor de călătorie.

Cetățenii români care doresc să călătorească în Republica Bulgaria, din alte state, pot intra pe teritoriul acestui stat cu condiția prezentării unui test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 72 de ore anterior sosirii sau
document care atestă finalizarea schemei de vaccinare împotriva COVID-19 cu o perioadă de minim 14 zile de la administrarea ultimei doze.

Mai multe detalii găsiți pe

mae.ro condiții de călatorie în Bullgaria

Atenție! Începand cu data de 21/05/2021, Bulgaria a fost reintrodusă în lista țărilor din zona verde, respectiv la intoarcerea în Romania din Bulgaria nu mai este nevoie de test PCR și nu este necesară efectuarea carantinei. Lista țărilor și zonelor cu risc epidemiologic ridicat, poate fi consultată aici

Lista țări cod galben

Alte excepții de la carantină

Conform hotărîre CNSU Nr 4 din 18.01.2021 carantina nu mai este necesara dacă aveți administrată cea de a 2-a doza de la care au trecut cel puțin 10 zile până la intrarea in Romania.

Link Institutul Național de Sănătate Publică România

Pentru alte informatii utile si oferte imobliliare Bulgaria te poti abona aici.

Dinamica prețurilor la imobiliare în Bulgaria pe timp de criză

Orice criză economică vine cu avantajele și dezavantajele ei. Cu siguranță criza generată de coronovirus își va avea de spus cuvântul și în piața imobiliară din Bulgaria. Cine este pregătit să investească în această perioadă are toate șansele să găsească oferte imobiliare de vacanță foarte bune la prețuri avantajoase.

Câteva aspecte de considerat la cumpărarea unui imobil in Bulgaria în această perioadă.

Proprietăți de vacanță în Bulgaria – deja cel mai mic preț din Europa.

Prețul la garsoniere și apartamente de vacantă la mare sau munte în Bulgaria este deja cel mai mic din Europa. Pe lângă coronavirus, prețul de vânzare al acestor imobile de vacanță este influențat și de alți factori precum BREXIT și situația economică nefavorabilă din Rusia. Acești doi factori influențează mai mult piața imobiliară decat coronavirusul, englezii și rușii fiind in continuare principalii investitori pe litoralul bulgăresc. Pe motiv de coronavirus prețurile nu vor scade considerabil. Numărul celor care așteaptă o scădere a prețurilor fiind mult mai mare decăt al celor care doresc să vândă la preț redus. Cheltuielile și impozitele anuale pentru imobile sunt destul de mici în Bulgaria,  respectiv  vânzătorii preferă să păstreze prețul pentru o eventuală creștere în viitor.

Economia Bulgariei este în creștere

Odata cu intrarea Bulgariei in UE, situația financiară a bulgarilor se îmbunătățește pe an ce trece. Aceștia își permit tot mai mult să investească în imobile de vacanță la munte sau Marea Neagră. Creșterea economică face ca domeniul imobiliar în Bulgaria să fie unul sănătos.

Achiziții imobiliare în Bulgaria în 2021

Odată cu ridicarea interdicțiilor de călătorie, s-a creat un flux mai mare de doritori pentru a cumpăra un imobil de vacanță la mare. Pe deoparte pentru a profita de o eventuală scădere de preț datorită crizei COVID-19, pe de altă parte pentru a profita de vacanță in anul 2021.

Bulgarii sunt tot mai bucuroși să primească turiștii și investitorii in proprietăți imobiliare din Bulgaria. Activitatea imobiliară  în Bulgaria a fost reluată în toate stațiunile mai mult sau mai puțin renumite precum Sunny Beach, Sveti Vlas, Elenite, Nisipurile de aur, Kavarna, Balchik și altele.

Recomandări pentru românii care doresc să cumpere un imobil pe litoral la Marea Neagră în Bulgaria în 2021

Datorită încetării perioadei de interdicții fluxul de doritori de a achiziționa un imobil la mare a crescut considerabil precum și dinamica ofertelor. Interdicțiile de a călători în Grecia au facut ca mulți bulgari și români să se reorienteze către litoral la Marea Neagră. Multi doritori de a investi in Bulgaria doresc să vizioneze ofertele cu apartamente de vanzare in Bulgaria in timpul weekend-ului. Pentru o bună planificare, recomandăm  să contactați din timp agentul pentru a va asigura că programarea și imobilele sunt disponibile.

Pentru că nu toate agențiile actualizează ofertele, recomandăm să contactați agentul și să urmăriți ofertelele. Pe bestimo.ro incercăm să păstrăm la zi toate ofertele și nu acceptăm ofertele capcană (oferte doar cu scopul de a atrage clienții, practic vandute sau inexistente). Datorită volumului mare de lucru in această perioadă, multe oferte noi nu sunt incarcate pe portalul bestimo.ro imediat, dar sunt incluse in lista vizualizărilor.

Procesul de vanzare/cumparare a unui imobil in Bulgaria nu durează mai mult decât ar fi durat in mod normal (1-2 luni).