Tranzacții imobiliare în Bulgaria

Activitatea notarilor in Bulgaria se desfășoară în regim normal, cu respectarea măsurilor de distanțare socială recomandate. Tranzacțiile imobiliare se pot desfășura atat prin prezența la notar cât și prin procură.

Călătoriile pentru a achiziționa un imobil în Bulgaria

Incepand cu 1 mai se poate intra in Bulgaria fara certificate COVID.

Mai multe detalii găsiți pe  mae.ro condiții de călatorie în Bullgaria

Condiții sosire in Romania din Bulgaria

Lista țări cod epidemiologic 

  • Link sursa oficiala https://fiipregatit.ro/sectiune_ghid/conditii-intrare-in-romania/

Alte linkuri utile și condiții călătorie Bulgaria  COVID 19 in 2022.

Important! La revenirea în Romania este necesară completarea formularului digital de intrare in Romania care poate fi găsit aici Formular digital pentru intrarea in Romania

Link Institutul Național de Sănătate Publică România

Alte informatii utile cu privire la intrarea in Romania gasiti aici

Link sursa oficială: update sinteza masurilor de prevenire a raspandirii virusului

Pentru alte informatii utile si oferte imobliliare Bulgaria te poti abona aici.

Dinamica prețurilor la imobiliare în Bulgaria pe timp de criză

Orice criză economică vine cu avantajele și dezavantajele ei. Cu siguranță criza generată de coronovirus își va avea de spus cuvântul și în piața imobiliară din Bulgaria. Cine este pregătit să investească în această perioadă are toate șansele să găsească oferte imobiliare de vacanță foarte bune la prețuri avantajoase.

Câteva aspecte de considerat la cumpărarea unui imobil in Bulgaria în această perioadă.

Proprietăți de vacanță în Bulgaria – deja cel mai mic preț din Europa.

Prețul la garsoniere și apartamente de vacantă la mare sau munte în Bulgaria este deja cel mai mic din Europa. Pe lângă coronavirus, prețul de vânzare al acestor imobile de vacanță este influențat și de alți factori precum BREXIT și situația economică nefavorabilă din Rusia. Acești doi factori influențează mai mult piața imobiliară decat coronavirusul, englezii și rușii fiind in continuare principalii investitori pe litoralul bulgăresc. Pe motiv de COVID prețurile nu vor scade considerabil. Numărul celor care așteaptă o scădere a prețurilor fiind mult mai mare decăt al celor care doresc să vândă la preț redus. Cheltuielile și impozitele anuale pentru imobile sunt destul de mici în Bulgaria,  respectiv  vânzătorii preferă să păstreze prețul pentru o eventuală creștere în viitor. În aul 2021 prețurile apartamentlor de vacanță în Bulgaria  au avut o tendință de creștere.

Economia Bulgariei este în creștere

Odata cu intrarea Bulgariei in UE, situația financiară a bulgarilor se îmbunătățește pe an ce trece. Bulgarii își permit tot mai mult să investească în imobile de vacanță la munte sau Marea Neagră. Creșterea economică face ca domeniul imobiliar în Bulgaria să fie unul sănătos. Prețul la imobile in orașele mari precum Sofia, Varna, Burgas, Plovdiv și atele sunt în continue creștere și pe timp de pandemie.

Achiziții imobiliare în Bulgaria în vara 2021

Odată cu ridicarea interdicțiilor de călătorie in vara 2021, s-a creat un flux mai mare de doritori pentru a cumpăra un imobil de vacanță la mare. Pe deoparte pentru a profita de o eventuală scădere de preț datorită crizei COVID-19, pe de altă parte pentru a profita de vacanță in anul 2021.

Bulgarii sunt tot mai bucuroși să primească turiștii și investitorii in proprietăți imobiliare din Bulgaria. Activitatea imobiliară  în Bulgaria a fost reluată în toate stațiunile mai mult sau mai puțin renumite precum Sunny Beach, Sveti Vlas, Elenite, Nisipurile de aur, Kavarna, Balchik și altele.

Recomandări pentru românii care doresc să cumpere un imobil pe litoral la Marea Neagră în Bulgaria în 2022

Din experiența vara anului curent,  datorită încetării perioadei de interdicții fluxul de doritori de a achiziționa un imobil la mare a crescut considerabil precum și dinamica ofertelor. Interdicțiile de a călători în Grecia au facut ca mulți bulgari și români să se reorienteze către litoral la Marea Neagră. Multi doritori de a investi in Bulgaria doresc să vizioneze ofertele cu apartamente de vanzare in Bulgaria in timpul weekend-ului, fapt ce nu a fost posibil de organizat de fiecare dată. Pentru o bună planificare, recomandăm  să contactați din timp agentul pentru a va asigura că programarea și imobilele sunt disponibile.

Pentru că nu toate agențiile actualizează ofertele, recomandăm să contactați agentul și să urmăriți ofertelele. Pe bestimo.ro incercăm să păstrăm la zi toate ofertele și nu acceptăm ofertele capcană (oferte doar cu scopul de a atrage clienții, practic vandute sau inexistente). Datorită volumului mare de lucru in această perioadă, multe oferte noi nu sunt incarcate pe portalul bestimo.ro imediat, dar sunt incluse in lista vizualizărilor.

Important!  Procesul de vanzare/cumparare a unui imobil in Bulgaria durează mai mult decât ar fi durat in mod normal (1-2 luni). Pentru a beneficia de vacanță in noul dvs apartament pe lla Marea Neagră în Bulgaria pentru vara 2022 vă  recomandăm să inițiați procesul de căutare și cumpărare căt de repede posibil de dorit in perioada Ianuarie/februarie.